Laatste nieuws

100jaar alta post-02

Het oudste marketingcommunicatie bureau van Nederland is op zoek naar (afstudeer)stagiaires!

 

Gemeente Utrecht vierkant

Alta aan de slag voor Gemeente Utrecht

De Gemeente Utrecht heeft door middel van een pitch Alta gekozen om de komende tijd samen te werken. Met een passie voor opdrachten in het publieke domein, sluit de Gemeente Utrecht perfect aan bij Alta. In samenwerking met de Gemeente Utrecht hopen we pragmatisch creatieve oplossingen en effectieve gedragsveranderingen te ontwikkelen.

Bartimeus
Aan de slag voor het Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds heeft door middel van een pitch Alta gekozen om audiodescriptie meer onder de aandacht te brengen. Audiodescriptie is een ander woord voor beeldbeschrijving; het beschrijft datgene wat mensen met een visuele beperking niet kunnen zien. Zo vergroot audiodescriptie de wereld van mensen met een visuele beperking.

Het Bartiméus Fonds maakt zich sterk voor een inclusieve samenleving en zet zich in voor het vergroten van het aanbod audiodescriptie in Nederland, onder andere door audiodescriptie meer onder de aandacht te brengen. Alta werkt hard om de Audiodescriptie campagne voor het Bartiméus Fonds in oktober 2021 uit te rollen.

hibin
Afbouwpakketten® van Gyproc en Saint-Gobain Solutions genomineerd 

Gyproc heeft in 2020 in samenwerking met Saint-Gobain Solutions het innovatieve concept Afbouwpakketten® geïntroduceerd. Afbouwpakketten® zijn op maat gemaakte prefab werkpakketten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en comfort. Alta is verantwoordelijk voor het concept en de campagne die in de zomer van 2021 wordt uitgerold. 

Met dit innovatieve concept zijn Gyproc en Saint-Gobain Solutions genomineerd in twee categorieën voor de Hibin Fabrikant van de Toekomst-award; de categorieën “Hindervrije bouwlogistiek” en “Versnelling van de bouw- en renovatieopgave”. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Hibin congres op 8 juni.

SG solutions
Saint-Gobain Solutions de innovatieve partner in de bouw

Alta is bezig met de campagne uitrol voor de introductie van het merk Saint-Gobain Solutions, een onderdeel van Saint-Gobain. Zij leveren volledige bouwoplossingen op maat. Na de online en offline campagne volgen diverse nieuwe producten en diensten campagnes.

5xbeter
Veilig werken in de metaalsector met 5xbeter

Alta verwelkomt 5xbeter, een samenwerking van vijf partijen die zich inzet voor veilig en gezond werken in de metaalbewerking en metalelektro. Momenteel werken we aan een herlancering van 5xbeter met de introductie van ‘de check van 5’.

kenniskracht
Blijven bloeien in de bollensector met Kenniskracht

Alta creëerde een activatiecampagne die van topdown naar bottom-up communiceert en stimuleert, zodat het thema Kenniskracht breder gecommuniceerd kan worden. Hierdoor  kan de sector aan het werk blijven in goede gezondheid, gemotiveerd en met plezier.

augeoWEB
Augeo geeft kindermishandeling geen toekomst

Bij Augeo Foundation vinden ze dat kinderen met liefde en in veiligheid moeten opgroeien. Daarom trekken ze samen met professionals, beleidsmakers én ouders en kinderen op om huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken.

Alta heeft een corporate identity voor Augeo ontwikkeld, waarin Augeo Foundation als een sterk merk gepositioneerd worden. Dit met het doel om kindermishandeling sneller te herkennen en aan te pakken.

VITENSDEF
Met Vitens elke druppel duurzaam

Alta heeft het thema “elke druppel duurzaam” ontwikkeld: de ambitie van Vitens voor 2030. Dit is vertaald in een ambitiedocument, een interne activatie en externe campagne voor al haar stakeholders.

Schermafbeelding 2020-09-28 om 16.06.12
De mens centraal met Colland Arbeidsmarkt

Samen met Colland Arbeidsmarkt, hét platform van en voor de Agrarische & Groen sector, werken we aan de positionering van het "Colland-huis". We ontwikkelen een nieuwe communicatiestijl waarin zowel vorm als inhoud de mens centraal staat.

 

RDW
Registreer uw werktuigverkeer met RDW.

Sinds juni werkt Alta met RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) aan een landelijke campagne kenteken- en registratieplicht voor Landbouw- of bosbouwvoertuigen. Waarom? In Europa zijn alle werkvoertuigen al geregistreerd en hebben een kentekenplaat, maar wij in NL nog niet.

Een interessante case waarbij we bijvoorbeeld rekening moeten houden met allerlei maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen een offline en online campagne voor de particulieren en zakelijke sector.

Schermafbeelding 2020-09-28 om 15.53.31
Een kleurrijke samenwerking met Global Paint Products

Alta is gestart met het herontwikkelen van de corporate identity van Global Paint Products. Diverse co-creatie sessies zorgen voor de basis van de merken van Global Paint Products, zodat ze in 2021 hernieuwd de markt op kunnen.

GA_overzicht_480x340
GA voor de slimste weg!

Als onderdeel van de platform-campagne GA ontwikkelden we onder andere een animatie-film. Deze ging 17 april in première tijdens Building Holland.

486 x340 dr. Groen thumbs nieuws-05
GFT afval scheiden op doktersadvies!

Het beste recept voor het scheiden van GFT afval? Dat is dr. Groen. Een GFT goeroe die bewoners van Utrecht helpt met al hun vragen over afvalscheiden.

strategie_thumb 486 x 486

Strategie sprint

Samen snel strategische meters maken

Strategie Sprint

Lees meer
concept_thumb 486 x 486

Concept sprint

Een nieuw concept in conceptontwikkeling

Concept Sprint

Lees meer
design_thumb 486 x 486

Design Sprint

Je huisstijl of website in topvorm

Design Sprint

Lees meer
Markvanhouten
"Wat me aanspreekt in de samenwerking met elkaar is de hang naar effectiviteit en dat met de beste creatieve oplossing."

Mark van Houten, commercieel directeur Saint-Gobain Gyproc

managing_director_chih_sung_ma_DEFAULT_WIDTH
“Werken met Alta is meer dan samenwerken, het resultaat is dan ook boven verwachting! Yama werkt al meer dan 10 jaar samen met het Alta-team.”

Chih-Sung Ma, CEO Yama Products

Locatie

1