top of page

Augeo

Geef kindermishandeling geen toekomst!

Weet wat je moet doen bij kindermis-handeling

Met z’n allen op de kleintjes letten

Neem gerust

contact

met ons op

T. 030 231 23 56

  • LinkedIn

De aanleiding: waar staat de AUGEO foundation nu precies voor?

De AUGEO foundation is een private stichting die zich inzet om kindermishandeling sneller te signaleren en aan te pakken. Ze bestaan ruim 10 jaar maar zijn nog altijd die stichting die niet helemaal te plaatsen is of ze worden gepercipieerd als onderzoeksinstituut of academie.

De opdracht: bouw een helder merk voor ons

De opdracht voor Alta was duidelijk: bouw een helder merk voor ons en rebrand onze hele stichting’. De stichting bestaat uit een academie (trainingen, opfriscursussen), jongerentaks-force, onderzoeksafdeling, meldcode en het handle-with-care programma. Een mooie opdracht waarbij toch in je achterhoofd gaat zitten dat je werk gaat bijdragen aan meer veiligheid voor kinderen. Een bijzonder gevoel.

De oplossing: een eigen gezicht, een eigen geluid

Belangrijkste doelgroep is de professional. Zij moeten weten waar AUGEO voor staat en wat AUGEO voor ze kan doen. Voor veel professionals die in contact staan met kinderen - zoals huisartsen, sportcoaches en leerkrachten is het soms moeilijk om signalen van kindermishandeling goed te duiden en te weten wat je dan het beste kunt doen.

Onder de positionerende regel ‘Geef kindermishandeling geen toekomst’ is een concept ontwikkeld waarbij visuals in een kleurrijke omgeving zijn geplaatst waarbij we een differentiatie aangebracht hebben, namelijk: Uitingen waarin het kind centraal staat, te gebruiken voor de beeldvorming en uitingen waarin het kind en zijn/haar ‘begeleider’ centraal staan.

Diverse variaties zijn doorvertaald naar factsheets en uitingen voor de Jongeren Taskforce.

Middelen: We hebben een schrijfstijl ontwikkeld voor o.a. de mailflow, website, informatiebrieven, Nieuwsbrief social mediaberichten, lesmateriaal en online marketing.

Verder zijn er formats ontwikkeld voor het magazine, Illustratiegebruik, ervaringsverhalen, corporate film, basis Adwords display-advertentie, facebook posts, e-mailing/e-learning journey voor leerkrachten/verpleegkundigen Designuitwerking/ artwork: Fotografie, film en illustratiestijl.

De Alta Conceptsprint.

Snel creatieve meters maken.

Heb je een communicatieconcept nodig bijvoorbeeld om mensen te werven, een actie te voeren of een product of dienst te introduceren? Dan is onze Concept Sprint iets voor jou. Samen met jou als opdrachtgever doorlopen we de conceptontwikkeling. Strak ingericht en georganiseerd om zo efficiënt en effectief mogelijk het hele traject te doorlopen met een uniek concept als resultaat.

bottom of page