Terug
Overzicht

Nieuws

Skandia 486_340
Skandia_486_340_2

Drie meter hoge website voor Skandia

Skandia is sinds de komst naar Nederland in 1974 uitgegroeid tot een van de grootste handgereedschapmerken van Nederland. Hoewel Skandia in gerenommeerde (web)winkels te vinden is, zoals Karwei en Bol.com, had Skandia nog geen eigen website. THR, groothandel en eigenaar van Skandia, vond het tijd het merk naar een hoger level te brengen en riep de hulp van Alta in.

Arjan Mens, art director: “Uit de gesprekken die wij hadden met Skandia viel ons gelijk het enorme enthousiasme op dat er heerst over klussen. Of je nou met de eigen klussers van Skandia om tafel zat, of met de Category Manager; er werd met passie gesproken over klussen. Voor ons was het al snel duidelijk: Skandia staat voor klusplezier. En dat zie je in alle producten terug. In de kwaliteit, de uitvoering, het uitgebreide aanbod en het oog voor detail. Waar het bij de meeste merken draait om de producten, draait het bij Skandia overduidelijk om de doe-het-zelver. En dat bracht ons op het idee om de website écht te gaan bouwen. Want, als merk voor klussers, dat staat voor klusplezier, bouw je natuurlijk je website zelf!”

Van hout naar digitaal
En zo begon de bouw van een fysieke website. Uren werd er met eigen gereedschap en klussers van Skandia letterlijk een website gebóuwd. Dat gebeurde op een bijzondere locatie: de oude Zwitsalfabriek in Apeldoorn, want daar was alle ruimte om de drie meter hoge houten homepage van de website te bouwen. Arjan: “Een flinke klus, want er moest zelfs rekening gehouden worden met verhoudingen, zodat wij de fysieke versie één op één konden overzetten naar de digitale versie. We hebben het hele proces vastgelegd op foto en film. Ten behoeve van een making of film, maar ook om daarna de digitale en responsive website te kunnen bouwen. Voor het beste resultaat hebben we de timmermannen en de webbouwers aan elkaar gekoppeld. Totaal is er zo’n 30 uur gesleuteld, getimmerd, gefotografeerd en gefilmd.”

 

Een tijdrovende klus, maar met een resultaat waar niet alleen Alta, maar zeker ook Skandia én de doe-het-zelvers alleen maar blij van worden. Want, de gloednieuwe website bevat niet alleen productinformatie. Je kunt hier (vooral) ook terecht voor originele zelf-maak-klussen, zoals een buitenbar en een luchtkasteel voor vogels. Compleet met handleiding. Skandia weet dat je het meeste plezier van dingen beleeft als je het zelf hebt gemaakt. En daarom is skandia.nl de website waar je heengaat voor klusplezier. Een website gemaakt door klussers, voor klussers, gericht op de échte doe-het-zelvers. Want een doe-het-zelver koopt niet, maar klust!

 

Save

Save

Save

Save

Meer weten over dit artikel? doriennieuwkamer@alta.nl