Terug naar overzicht

Afvalwijzer App

Campagne
1-afvalapp-header

Laat afval meer

opvallen

Opdracht Ontwikkel een campagne die inwoners stimuleert om de Afvalwijzer app te downloaden en te gebruiken. Deze handige app is op de persoonlijke situatie van de inwoners afgestemd en informeert over de afvalinzameling bij hen in de buurt.  Wanneer komen ze wat halen? Zijn er wijzigingen in de ophaaldata? Wat mag ik nu in welke bak gooien en wat niet? Wat doe ik met mijn kerstboom? Het staat allemaal in de handige Afvalwijzer app.

Voor de gemeente is deze app ook erg interessant, omdat ze hiermee haar burgers goed op de hoogte kan houden van het beleid en van wijzigingen in onder andere de ophaaldata.

Oplossing Een praktische, persoonlijke app verdient een praktische, persoonlijke campagne. Gewoon kraakhelder zijn over afval en over het nut van de Afvalwijzer app. Uiteraard hebben alle uitingen wel een ludieke insteek meegekregen, want afval moet wel opvallen.

2-afvalapp
3-afvalapp
4-afvalapp
5-afvalapp
afvalapp2
afvalapp1
6-afvalapp

Resultaat

Je hebt altijd je verwachtingen maar soms worden deze overtroffen. De Afvalwijzer app was – bij wijze van spreken - niet aan te slepen. Er werd een bereik gerealiseerd van maar liefst 40%. Dat is veel omdat laagbouw de doelgroep is voor de app en de stad voor maar liefst 50% uit hoogbouw bestaat. In 2017 werd de app door 62.862 zelfstandige huishoudens geraadpleegd. Rondom de campagnetijd nam het gebruik met 6.000 huishoudens toe, een groei van 4%.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met 

WILLEMJANHOP@ALTA.NL