top of page

Ijzersterk voor veilig werk

Neem gerust

contact

met ons op

T. 030 231 23 56

  • LinkedIn

5xbeter

Veiligheid en gezondheid in de metaal sector kan beter

De aanleiding: veiligheid en gezondheid in de metaal sector kan beter

5xbeter, initiatief van sociale partners om de sector Metaalbewerking/Metalektro te ondersteunen op thema’s veilig en gezond werken. Daarvoor hebben ze arbeidscatalogi opgesteld en vertaald naar Verbeterchecks. 

De oplossing: zet 5xbeter in de markt

Aan Alta om 5xbeter scherper in de markt te zetten en zorgen voor verhogen van ingevulde Verbeterchecks. De start werd Verbetercheck Lasrook. Het doel van de communicatiemiddelen is om de doelgroep te informeren en te helpen bij het invullen van de Verbetercheck. Het invullen moet hen zo makkelijk mogelijk worden gemaakt. Daarom hebben we de Check van 5 ontwikkeld, in 5 stappen weet je of je aan de regelgeving voldoet en wat je moet verbeteren. 

Een aantal hulpmiddelen voor het invullen van een Verbetercheck zijn handleidingen, vlogs, webinars, Verbetercoaches en nieuwsbrieven. 

De Verbeterchecks

Een Verbetercheck bevat werkwijzen, richtlijnen en oplossingen waarmee bedrijven aan de Arbowet kunnen voldoen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Er zijn Verbeterchecks voor thema's zoals Lasrook, Gevaarlijke stoffen, Fysieke belasting en Werkdruk. Voor deze thema's hebben we artwork ontwikkeld. 

We hebben via verschillende communicatiekanalen naar de doelgroep gecommuniceerd. Er zijn nieuwsbrieven gestuurd, webinars georganiseerd, handleidingen opgesteld en vlogs gemaakt. 

De Check van 5; 5 handige stappen om te bepalen of je veilig werkt en wat je kan verbeteren. 

In de vlog neemt een Verbetercoach je mee door de Check van 5 Lasrook. 

In het webinar worden deelnemers geholpen met het invullen van de Verbetercheck Lasrook.

De Alta Conceptsprint.

Snel creatieve meters maken.

Heb je een nieuw communicatieconcept nodig? Bijvoorbeeld om mensen te werven, een actie te voeren of een product of dienst te introduceren? Dan is onze Concept Sprint iets voor jou. Samen met jou als opdrachtgever doorlopen we de conceptontwikkeling. Strak ingericht en georganiseerd om zo efficiënt en effectief mogelijk het hele traject te doorlopen met een uniek concept als resultaat.

bottom of page